analytics

Bengt Jakob Ignatius

Halikon keskiaikaisen kivikirkon seinustalla on kirkkoherra Bengt Jakob Ignatiuksen perhehauta. Hänen itsensä lisäksi siinä lepäävät kaksi hänen kolmesta vaimostaan, yksi poika ja kuusi tytärtä.

B. Ignatiuksen isänpuoleinen suku juontaa alkunsa Juvan kirkkoherra Matiaksesta, joka pääsi ylioppilaaksi Turussa vuonna 1679. Hänen puolisonsa nimeä ei mainita lähdeteoksissa. Matiaksen poika Sigfrid toimi Viitasaaren kirkkoherrana ja oli naimisissa Brigitta Cuneliuksen kanssa.
Heidän pojanpoikansa Bengt I. syntyi Tuusulassa 1717 ja meni vuonna 1760 naimisiin Kristina Malmin kanssa. Kristinan vanhemmat olivat Vihdin kirkkoherra Jakob Malm ja tämän 1. puoliso Ingrid Gylling.

Vielä voitaisiin mainita Jakobin vanhemmat, jotka olivat Vihdin edellinen kirkkoherra Jakob Malm ja puolisonsa Katarina Barck. Barck -suku tulee kuvioihin toistakin kautta. Bengt Jakobin toisen puolison, Hedvig Avellanin isoäiti oli Kristina Barck.
Ensimmäinen puoliso Sophia Barbro oli syntynyt Vihdissä luutnantti Carl Fredrik Ekestubben ja Christina Sophia Rotkirckin tyttärenä.


Bengt Jakob Ignatiuksen perhepiiristä löydät helpoiten tietoa Helsingin Yliopiston verkossa julkaisemasta
Ylioppilasmatrikkelista. Linkki vie suoraan häneen.





2 kommenttia:

  1. Suvun historia on tutkittu ja kirjallisuudessakin esitetty paljon pidemmälle. Ks. esim. Ignatius suku, 1942

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä tiedosta.

    Artikkelini olikin tarkoitettu lähinnä mielenkiinnon herättäjäksi.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus