analytics

Seutulan sukua

Vantaalla sijaitseva, n. 1460-luvulla rakennettu
ja 1510 jälkeen koristemaalattu Helsingin pitäjän
kirkko, jossa varmaan Enevaldkin kastettiin.
Sigfrid Larsson eli "Sigfrid i Sötskog" avioitui Kerstin Ragvaldintyttären kanssa, joka oli ns. Dönsby-sukua.

Heidän lapsiaan olivat mm;

1. Anders Sigfridinpoika Seutulassa, mainittiin 1542-85, esiintyi 1557 Helsingin pitäjän maakauppiasluettelossa, varusti 1581 ratsukon verovapautta vastaan, maksoi kolmanneksi eniten veroa Helsingin pitäjässä vuoden 1571 hopeaveroluettelossa, 270 mk.
2. Enevaldus Sigfridi, Viipurin khra, main. 1543 alk.
3. Gertrud Sigfridintytär, pso. Pyhtään khra Henricus Jacobi.
4. Nimetön tytär, jonka toinen puoliso oli nimeltään Jakob.


Enevaldus Sigfridi (Teobaldus, Enevald Sigfridinpoikan) oli ensin koulumestari ja sitten kirkkoherra Viipurissa, jossa hänet mainitaan vuodesta 1543 alkaen. Hänen puolisonsa oli Anna Larsintytär Teit Pernajalta. Enevaldin kuoltua 1570, meni Anna uuteen avioliittoon Viipurin pormestari Tönius Nylanderin kanssa. Heillä oli ainakin tytär Agnes Nylander.
Enevaldille ja Annalle oli syntynyt kaksi poikaa ja neljä tytärtä, mutta näistä kuolivat ruttoon kaikki muut paitsi Kristina Enevaldi, s. 1567. Kristina avioitui jo 15-vuotiaana 1582, hänen puolisonsa oli kauppias Bertel Perinpoika. Bertel oli Ruuth-sukua.

ps. Andersin pojanpoika korpraali Matts Tönnenpoika sanoi 1623, että "hänen esi-isänsä olivat saaneet tilansa Seutulassa ja Riipilässä ohikulkevilta kuninkailta", mutta (rälssivapaus-) kirje oli hävinnyt Venäjän-sodassa ("hans förfäder av framfarna konungar förvärvat i Söteskog en gård och i Ripuby en gård i Helsinge, men breven hade förkommit i ryske fejden"). Tämä voi tarkoittaa verovapauksia, joita isoisä Anders oli saanut 1581 ratsuvarustelua vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus